Hlapci se ženijo

Ker smo želeli mladim približati A. T. Linharta in I. Cankarja ter deliti svoje navdušenje nad slovenskima klasikoma, smo pripravili predstavo Hlapci se ženijo. Predstava je interaktivna, komunikativna in obravnava vsebine, ki so mladim blizu – z željo, da jih pritegne bolj kot klasične gledališke predstave. Ponudi jim vpogled v principe snovanja dramskega dela in mehanizme, ki ustvarjajo dramsko napetost, čustveno vpletenost in posledično vznemirljivo gledališko uprizoritev. Ob tem pa oriše temeljne značilnosti literarnega ustvarjanja Linharta in Cankarja in njunih obdobij. Zato predstavo zelo priporočamo kot možnost za organiziran obisk učencev.

Igramo jo v Gledališču Glej (Gregorčičeva 3, Ljubljana), kjer je prostora za 75 gledalcev, lahko pa gostujemo tudi pri vas.

avtorji in izvajalci: Miša Mahnič, Vid Sodnik, Tomaž Lapajne Dekleva in Andraž Gartner, kostumografija: Mario Dragojević, oblikovanje svetlobe: Luka Seliškar, oblikovanje: Jana Šnuderl, tehnična pomoč: Grega Mohorčič in Martin Lovšin

odzivi:

Naši učenci in učitelji so si danes ogledali vašo predstavo in so prišli nazaj v šolo navdušeni. Še enkrat hvala za Vaš trud in se priporočamo tudi v naslednjem šolskem letu.
Mojca Ljubič in Ivica Pirc, Osnovna šola Oskarja Kovačiča Ljubljana

Z vašo ponedeljkovo predstavo smo bili zelo zadovoljni. Zelo dobro ste pritegnili pozornost naših dijakov. Predstava je bila dinamična, raznovrstna, dogajanje je bilo napeto in dovolj preprosto za naše dijake, ki drugače ne hodijo v gledališče in so polni računalnika/televizije.
Alenka Medved, Srednja trgovska šola Ljubljana

Predstava je zaradi svoje komunikativnosti in dobrega izbora vsebin, ki so blizu mladim, učence pritegnila in zelo navdušila.
Lilijana Ladra, Osnovna šola Šentjanž pri Dravogradu

Hvala za vrhunsko predstavo! Bilo je res fantastično!
Mojca Ruter, Prva osnovna šola Slovenj Gradec

Hvala za včerajšnjo predstavo, mularija je zelo uživala.
Barbara Struna, Osnovna šola Šmarje - Sap

Zanimivost in razburljivost se je skozi zgodbo še stopnjevala in končali so prav »na vrhuncu«. Pia Nikolič, Teater v eter - Radio Študent