Od kod si, kruhek? - AKCIJA - samo 9,90 EUR!

In še: poštnino plačamo mi!

slikanica za otroke

Ana je zagrizla v žemljico in ... joj! Skoraj bi si zlomila zob! V žemljici je bilo nekaj trdega. S prsti je pobrskala po beli sredici, da bi ugotovila, kaj je. Ven je potegnila velik bleščeč zlat prstan. Vznemirljiva zgodba o Ani, ki pogumno išče, kdo je izgubil zlat prstan. Ob tem pa se nauči še speči kruh!

avtor: Tomaž Lapajne Dekleva

ilustracije in oblikovanje: Ana Baraga

Andrej Rozman Roza je o njej zapisal: Zgodba, ki otroka na detektivski način popelje skozi posamezne faze v proizvodnji kruha, je privlačna zaradi svoje nenavadnosti in verjetnosti in obenem poučna tako zaradi svojega detektiranja poti, po kateri pridemo od kruha do žita (in nazaj), kot tudi zaradi svojega opozorila na človeško željo po nepravično pridobljenem bogastvu. Hkrati pa je seveda na najlepši način poučna na svojem koncu, ko malega bralca/poslušalca napelje na to, da se sam loti peke kruha. Gre nedvomno za eno od najodličnejših literarnih del, namenjenih najmlajšim in najobčutljivejšim bralcem.

Cena knjige je 19,75 9,90 evra. Poštnino plačamo mi! Lahko jo naročite po elektronski pošti: tomaz.lapajne@siol.net

 

Razkrite skrivnosti vitaminov

poljudnoznanstvena knjižica

Mediji so polni zapisov o koristnosti tega in onega živila, ker vsebuje vitamine. Pogosto poudarjajo pomembnost točno določenega vitamina v živilu, ki naj bi bil za naše zdravje najpomembnejši. Prodaja prehranskih dodatkov z vitamini stalno narašča. Ampak kakšna je resnica? Zakaj so vitamini res pomembni? Kako vplivajo na naše zdravje? S katero hrano dobimo vitamine? V tej lični knjižici razkrivamo skrivnosti vitaminov na razumljiv in pregleden način. Lahko je tudi lepo darilo!

avtor: Tomaž Lapajne Dekleva

oblikovanje: Petra Lapajne Povirk

Cena knjige je 15,75 evra. Poštnino plačamo mi! Lahko jo naročite po elektronski pošti: tomaz.lapajne@siol.net

 

Komedije

Zbirka Komedije prinaša osem dramskih besedil: Moški, Božič, Čistka, Ujemi me!, Igre, Salzburg, Hribovci in Tonček se ženi.

Verjamemo, da je zanimiva dramska besedila možno ustvarjati tudi timsko, v soavtorstvu – kot kolektivno delo, kjer ni možno potegniti meje med individualnimi prispevki avtorjev. In verjamemo, da bo ta knjiga odličen vir za uprizoritve, hkrati pa bo izzvala tudi nove načine ustvarjanja dramskih besedil. Upamo, da boste pri branju besedil uživali tako, kot smo mi pri ustvarjanju! (Tomaž Lapajne Dekleva)

V zgodbah najdemo klasične usodne situacije, kot so zaroka, poroka, smrt, a večkrat se zgodi, da sta zaplet in razplet nenadna in nenavadna. Ustvarjalci nam ponujajo možnost vpogleda v »kako bi bilo, če bi ...« Doživimo svet, ki ga ne omejujejo pravila našega sveta. Kot bi nam prigovarjali: »Dovoli si seči preko okvirjev; vsaj s svojo domišljijo. Ali pa se le nasmej ob predlagani možnosti.« (Kristina Mihelj)

Čar komedije je prav v tem, da nas nasmeje zaradi naše domačnosti s situacijami in liki! … Komedijo bi vsekakor priporočila vsem, tudi mlajšim bralcem. Po eni strani zato, da se nasmejejo napakam naše družbe, po drugi strani zato, da se zamislijo nad tem, kar postajajo. (Tadeja Rebek, sigledal.org)

Kljub enostavnim likom je treba avtorjem priznati izredno poznavanje človeškega obnašanja, saj ne glede na starostno, poklicno ali spolno diferenciranost izpadejo življenjski. (Pia Nikolič, Radio Študent)

Komičen tekst, skozi katerega odseva slika današnje družbe, mi je ponudil veliko užitka ob branju ter odprl vrsto novih tem za razmislek. Zdi se mi, da lahko vsak bralec najde košček sebe znotraj premišljeno zastavljenih likov. (Karin Kristan, sigledal.org)

Cena knjige je 15,75 evra. Poštnino plačamo mi! Lahko jo naročite po elektronski pošti: tomaz.lapajne@siol.net

 

Hop v pravljico

Knjiga je namenjena mentorjem otroških gledaliških skupin in gledališčem, ki uprizarjajo predstave za otroke. Zbrana besedila so nastala za Gledališče Unikat, a so jih uprizarjali tudi drugi producenti v Sloveniji in tujini (Beograd, Buenos Aires in Skopje). Nastala so iz popolnoma praktične potrebe. Prva leta delovanja je Gledališče Unikat postavilo na oder nekaj starejših besedil, a je kmalu primernih iger zmanjkalo kljub temeljitemu brskanju po gledališkem in filmskem muzeju. In potreba je prisilila k pisanju. Tako so nastajala nova besedila, ki so jih ustvarjalci, predvsem pa gledalci, odlično sprejeli. Vse predstave so doživele veliko ponovitev - Od kod si, kruhek? in Gremo na vlak več kot 200, posnela in predvajala ju je tudi Televizija Slovenija. Besedili Od kod si, kruhek? in Hop v pravljico sta bili prirejeni za radijski medij in sta izšli na avdiokasetah in zgoščenki (založba Panika), radijsko igro Hop v pravljico je v svoj redni program uvrstil Radio Slovenija. Dve besedili sta bili navdih za nastanek slikanic Od kod si, kruhek? (založba Didakta) in Jaka in sraka (založba Morfem). V knjigi je sedem gledaliških besedil za otroke: Hop v pravljico, Od kod si, kruhek?, Jaka in sraka, Kje sem doma?, Gremo na vlak, Nina ima doma tigra in Pavliha noče v šolo.

Cena knjige je 14,75 evra. Poštnino plačamo mi! Lahko jo naročite po elektronski pošti: tomaz.lapajne@siol.net


Igranje vlog in poučevanje naravoslovja

strokovni priročnik

Igranje vlog je zelo motivacijska didaktična tehnika, ki pa jo slovenski učitelji precej premalo poznajo in uporabljajo, še posebno pri poučevanju naravoslovja. Igranje vlog ne zahteva zapletenih učil ali posebne učne tehnologije, zahteva pa dobrega učitelja, ki zna v razredu z avtoriteto vzpostaviti prijetno ustvarjalno vzdušje in učence pritegniti k ustvarjalnemu delu, kjer nepravilni odgovori niso kaznovani, ampak so spodbuda, da učenci najdejo pravilne. In dobrih učiteljev ne manjka. Manjkajo pa raznovrstni didaktični pristopi, ki so v veselje in izziv učencem in učiteljem. Knjiga je v pomoč učiteljem, da učence spodbujajo k aktivnemu in igrivemu, a hkrati poglobljenemu učenju naravoslovja. Avtor, mag. Tomaž Lapajne Dekleva, jo je opremil s konkretnimi opisi izvedb igranja vlog za kemijo, biologijo in fiziko.

Odlična knjiga, ki bi ji moral vsaj prelistati vsak učitelj, predvsem pa kdaj igro vlog pri svojem predmetu uporabiti. (Zavod Simetris)

Cena knjige je 14,75 evra. Poštnino plačamo mi! Knjigi lahko naročite po elektronski pošti: tomaz.lapajne@siol.net