Milena Zupančič v tej predstavi ne igra ...

Nova uprizoritev klasične slovenske zgodbe o Lepi Vidi se zalomi ker Milena Zupančič ne pride na predstavo. Pa tudi ostalih igralcev ni. Lahko predstavo odigra ubogi Mihael, ki je sicer le biljerter?

Predstavo sta oblikovala Tomaž Lapajne Dekleva in Kim Komljanec, podprla pa Ministrstvo za kulturo in Mestna občina Ljubljana. Doslej je bila igrana na festivalu Ana Desetnica, Lent, v Domžalah, Murski Soboti, Kamniku, Idriji, na Ptuju, v Črnomlju, Tolminu...

ideja in igra: Tomaž Lapajne Dekleva

režija: Kim Komljanec

 

Aida

Operni spektakel za enega zmedenca Kako uprozoriti veličastno opero na majhnem prostoru, brez odrske tehnike in z enim samim nastopajočim?

Mihael je velik oboževalec opere. In neverjetni optimist. Zato bo postavil veličasten operni spektakel, kljub temu, da nima orkestra, ne pevcev, ne tehnike... Ima pa ogromno željo, da bi sam nastopil kot veličastni Radames. In kot Amonastro. In še Aido bi lahko poje, če malo zviša glas... Piramide si lahko gledalci sami predstavljajo, mogočni zbor sužnjev lahko tudi odigrajo, orkester nadomesti CD predvajalnik...

 

Uprizoritev klasične slovenske zgodbe o Lepi Vidi se zalomi ker Milena Zupančič ne pride na predstavo. Pa tudi ostalih igralcev ni. Lahko predstavo odigra ubogi Mihael, ki je sicer le biljerter?

avtor in izvajalec: Tomaž Lapajne Dekleva

kostumografija: Katarina Zalar

glasba: Giuseppe Verdi